Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz karabuğday ununu anlamak için şu noktalara dikkat edilmelidir:
- Doğal İçerik: Karabuğday unu, genetik yapısında gluten bulundurmaz 13. Bu nedenle, unun içeriğinde gluten olmaması gerekir.
- Üretim Koşulları: Unun, gluten içeren ürünlerle aynı hatlarda işlenmemiş olması önemlidir 14. Çapraz bulaşma riskini minimize etmek için ayrı ortamlarda işlenmesi gerekmektedir 1.
- Etiket Bilgileri: Ürün etiketinde "gluten içermez" ifadesinin yanı sıra, "glutensizdir" veya "20 ppm altında gluten" gibi analiz sertifikalarının bulunması gerekmektedir 14. Ayrıca, "eser miktarda gluten içerebilir" gibi uyarılar varsa dikkatli olunmalıdır 1.
Güvenilir markalar, bu konularda şeffaf bilgi sunar ve tüketicilerin ihtiyaç duyduğu açıklamaları ürün etiketlerinde yer verir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: