Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz karabuğday ununun anlaşılmasına yardımcı olabilecek bazı özellikler şunlardır:
- Sertifika 25. "Glütensiz" sertifikasına sahip olması, ürünün güvenilir olduğunu gösterir 25.
- Üretim süreci 2. Güvenilir markalar, üretim sürecinde çapraz bulaşma riskini önlemek için gerekli önlemleri alır 2.
- Etiket bilgileri 25. Ürün etiketinde "sertifikalı glütensiz" ibaresi ve "<20ppm" (milyonda 20 parça) değeri aranmalıdır 25.
- İçerik listesi 24. İçerik listesinde şüpheli katkı maddeleri veya tahıllar görülmemelidir 24.
Glutensiz karabuğday unu alırken, ürünün ambalajının kapalı ve izlenebilir olmasına dikkat edilmelidir 2. Ayrıca, evde glütensiz gıdalar için ayrı ekipman kullanmak ve ambalaj etiketlerini dikkatle okumak, çapraz bulaşma riskini azaltır 2.
Çölyak hastalığı veya gluten hassasiyeti olan kişilerin, herhangi bir sağlık sorunu yaşamamak için satın aldıkları ürünlerin güvenilirliğinden emin olmaları önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: