Tapa yemeği yapmak için aşağıdaki tariflerden yararlanabilirsiniz: 1. Ançüezli Tapas: - Malzemeler: 4 kızarmış ekmek, 4 ançüez, 2 kurutulmuş domates, 1 taze soğan, 1 tatlı kaşığı kapari, 1 yemek kaşığı diyet mayonez, ½ limon suyu, 2 tatlı kaşığı kavrulmuş çam fıstığı. - Hazırlanışı: Domates, kapari, soğan ve maydanozu karıştırın. Ekmeklerin üzerine mayonezi sürün, karışımı yayın, ançüez yerleştirin, limon suyu gezdirip çam fıstıklarını serpin. 2. Zeytinli Tapas: - Malzemeler: Kızarmış ekmek dilimleri, 200 gr siyah zeytin, 4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz, 3 diş kıyılmış sarımsak, 1 tatlı kaşığı kıyılmış kişniş, 1 çay kaşığı pul biber, 2 çorba kaşığı sirke, 2 çorba kaşığı zeytinyağı. - Hazırlanışı: Zeytin, kişniş, maydanoz, sarımsak, pul biber, zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın. Karışımı kızarmış ekmeklerin üzerine sürüp servis yapın. 3. Filipinli Beef Tapa: - Malzemeler: ½ pound sığır filetosu, 3 yemek kaşığı soya sosu, 3 yemek kaşığı limon suyu veya calamansi suyu, 1 yemek kaşığı sarımsak, ⅛ çay kaşığı öğütülmüş karabiber, ½ çay kaşığı şeker, ¼ çay kaşığı kabartma tozu (isteğe bağlı). - Hazırlanışı: Eti bir tokmakla dövüp inceltin. Ete kabartma tozu serpin, karıştırın. Limon suyu ekleyip birkaç kez daha karıştırın. Diğer malzemeleri ekleyin, buzdolabında gece boyunca marine edin. Yağı bir tavada ısıtın, her iki tarafı 3-5 dakika kızartın.