Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamsi ayıklamanın en kolay yolu şu adımlarla yapılabilir:
- Başın ayrılması: Hamsiyi başı yukarıda kalacak şekilde avucunuzun içine alın ve baş kısımlarını elinizle veya bıçakla ayırın 245.
- İç organların temizlenmesi: Parmağınızı baş kısmından gövdeye takıp kuyruğa kadar indirerek içindekileri temizleyin 235. İlk turda iç kısmını aldırdıktan sonra, tekrar parmağınızla gövdeden kuyruğa doğru giderek içinde kalan kanı temizleyin 3.
- Hamsinin açılması: Kılçığını almak için hamsiyi tamamen koparmadan ikiye ayırın ve ortadaki kılçığı gövdeden kuyruğa doğru çekin 235.
- Tuzlu suda bekletme: Ayıklama işlemi bittikten sonra hamsileri yaklaşık 15 dakika tuzlu suda bekletin 25.
- Durulama: Tuzlu sudan çıkardıktan sonra bol suyla durulayın 4.
Hamsiyi unlayarak kullanacağınız bir tarif yapacaksanız, kılçığını unlayıp çıkarmanız daha iyi olacaktır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: