Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balın bozulmaması için kaynatılması önerilmez. Balın doğal özelliklerini korumak için 40-45 derece sıcaklıkta ısıtılması tavsiye edilir 12.
Balın kristalleşmesini önlemek ve eski haline getirmek için şu yöntemler uygulanabilir:
- Sıcak su yöntemi: Şekerlenmiş balı cam bir kavanoza koyup, kavanozu sıcak su dolu bir tencereye oturtarak ısıtın 13.
- Mikrodalga: Balı mikrodalgada düşük ayarda 20-30 saniye ısıtıp, her 10 saniyede bir karıştırın 1.
- Güneş ışığı yöntemi: Güneşli bir pencereye veya sıcak bir günde balı dışarıya koyarak güneşten gelen ısının balı ısıtmasını sağlayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: