Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balın bozulmaması için kaynatılması önerilmez. Balın yüksek sıcaklıkta (80 derece ve üstü) 2-3 saat tutulması, bazı zararlı yapısal bozulmalara yol açabilir 13.
Balın bozulmaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Işık ve ısıdan uzak tutma: Bal, güneş ışığından uzak, serin ve karanlık bir yerde saklanmalıdır 135.
- Hava ve nemden koruma: Bal, hava ve nem almayacak şekilde sıkıca kapatılmış kaplarda muhafaza edilmelidir 125.
- Su ile temastan kaçınma: Balın içine su karışması, bozulmasına neden olabilir 15.
- Kristalleşme yönetimi: Şekerlenen bal, benmari usulü ile çözündürülerek eski kıvamına döndürülebilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: