Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates haşlama süresinin uzamasının birkaç nedeni olabilir:
- Patatesin türü ve boyutu: Sarı patatesler daha çabuk pişerken, kırmızı kabuklu veya yeni dünya patatesleri gibi daha sert dokulu olanlar daha fazla zaman gerektirebilir 5. Büyük bütün patateslerin haşlanma süresi 30-40 dakikaya kadar uzayabilir 5.
- Kabuk durumu: Kabuklu patatesin haşlanma süresi, kabuksuz patatese göre daha uzundur 12.
- Pişirme yöntemi: Patatesleri soğuk suyla haşlamaya başlamak, her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlar, ancak süreyi uzatabilir 5. Düdüklü tencerede pişirme, normal tencereye göre daha kısa sürer 13.
- Kesim şekli: Patatesleri küp küp veya elma dilim şeklinde kesmek, haşlanma süresini kısaltır 5.
- Su miktarı: Haşlama suyunun patateslerden biraz fazla olması gerekir, aksi takdirde su azaldıkça pişirme süresi uzayabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: