Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurulmuş gıdaların hazırlanması için genel olarak şu adımlar izlenir:
- Taze seçim: En taze sebzeleri kullanmak, dondurulmuş gıdaların kalitesini artırır 1.
- Yıkama: Sebzeleri iyice yıkayıp, gerekirse sirke eklenmiş suda bekletmek, üzerindeki toprak ve ilaçları temizler 1.
- Haşlama: Sebzeleri çok kısa sürede haşlamak, yemek kıvamına gelmelerini önler 1.
- Şoklama: Haşlama işleminden hemen sonra sebzeleri buzlu bir tencereye koyarak şoklamak, pişme işlemini sonlandırır ve sebzeleri dirileştirir 1.
- Kurutma: Haşlanan ve şoklanan sebzeleri iyice kurutmak, bozulmaları ve buzlanmaları engeller 1.
- Havasız paketleme: Poşetlerin havasını alarak sebzeleri paketlemek, bakteri üreme ihtimalini azaltır 1.
Dondurulmuş yoğurt yapımı için ise şu tarif uygulanabilir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Derin bir kase içine süzme yoğurt ve pudra şekerini koyup karıştırın 2.
- Üzerine sıvı kremayı ekleyin ve kaşık yardımıyla tekrar karıştırın 2.
- Karışımı hafifçe geniş bir kap içine döküp, üzerini streç filmle kapatın 2.
- Derin dondurucuya koyup, en az 3-4 saat dondurun 2.
- Donan yoğurtlu harcı dondurma kaşığı ile alıp, rondo içine koyun ve rondodan geçirin 2.
- Çok fazla bekletmeden servis kaselerine koyun 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: