Buradasın
Havuçla en güzel kek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuçlu kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet yumurta 12;
- 1 su bardağı toz şeker 12;
- 1 su bardağı süt 12;
- 1 su bardağı sıvı yağ 12;
- 3 su bardağı un 12;
- 2 adet orta boy havuç 1;
- 1 su bardağı ceviz içi 12;
- 1 tatlı kaşığı tarçın (silme) 1;
- 1 paket kabartma tozu 12;
- 1 paket vanilya 12.
Havuçlu kek yapılışı:
- Oda sıcaklığında bekletilmiş 3 adet yumurta ile 1 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın, şeker tamamen eriyene kadar bu işleme devam edin 12.
- Ardından sırasıyla 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağı ilave edin 12.
- Karışıma rendelediğiniz havuç, iri dövülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin 12.
- Ayrı bir kapta unu, 1 paket kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın, kek hamurunu eleyerek ekleyin ve karışımı mikser yardımı ile çırpın 12.
- Kekinizin akışkan bir kıvama gelmesi için biraz daha un ilavesinde bulunabilirsiniz 1.
- Bir parça margarin ile kek kalıbınızın tabanını yağlayın, bu kekin tepsiye yapışmasını engeller 1.
- Kalıba aktardığınız keki, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika kadar pişirin 12.
- Son olarak fırından aldığınız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakın 1.
Havuçlu kek, servis öncesi üzerine pudra şekeri serpilerek sunulabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: