El yapımı tütsü yapmak için gerekli malzemeler: kurutulmuş veya taze çiçekler, otlar ve ağaç kabukları; doğal reçineler, pirinç unu, guano tozu gibi bağlayıcı malzemeler; esansiyel yağlar; tütsü çubuğu veya tozu; geniş ve karıştırma işlemi için uygun bir kap. Yapılışı: 1. Malzemelerin hazırlanması: Çiçeklerdeki ekstra yapraklar temizlenir ve otların boyu 15 cm olacak şekilde kısaltılır. 2. Demet yapımı: Çiçekler ve otlar birleştirilerek jüt ip gibi bir materyalle demet hâline getirilir ve sıkıca bağlanır. 3. Kurutma: Demet, baş aşağı şekilde 2-3 hafta serin ve kuru bir yerde kurutulur. 4. Şekillendirme: Kuruyan tütsü, çubuk şeklinde sarılabilir veya küçük topaklar yapılabilir. 5. Kurumaya bırakma: Tütsüler, karanlık ve serin bir ortamda birkaç gün bekletilir. Tütsüler, doğrudan güneş ışığı almayacakları, kuru bir yerde muhafaza edilmelidir.