Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bal mumu eritme kazanı kullanımı şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Su Ekleme: Kazanın iki duvarı arasına su konulur 1.
- Termostat Ayarı: Termostatın üzerinden maksimum ısınma sıcaklığı ayarlanır 1.
- Kazanı Çalıştırma: Kazan çalıştırılır ve suyun sıcaklığı termometre üzerinden takip edilir 1.
- Bal Dökme: Kazan doğru sıcaklıkta çalıştıktan sonra içine bal dökülür 1.
- Isıtma: Bal 8 saat boyunca ısıtılır 1. Bu süre, balın ısı iletiminin yavaş olmasından kaynaklanır 1.
- Karıştırma: Isıtma işlemi sırasında balın karıştığına ikna olana kadar vanadan bir miktar bal alınıp üsten tekrar dökülür 1.
- Isıyı Kapatma: Isıtma işlemi tamamlandıktan sonra kazanın ısıtıcısı kapatılır ve bal soğumaya bırakılır 1.
- Temizlik: Soğuyan balın içindeki partiküller süzgeçten geçerek yukarı çıkar ve bu aşamada kazanın içi temizlenir 1.
Güvenlik önlemleri olarak, kazanın içinde sıvı balmumu varken dikkatli olunmalı, ısı kaynağından ve sıvı balmumundan uzak durulmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: