Ekşi olmayan yoğurt elde etmek için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Taze Süt Kullanımı: Yoğurdu mayalamak için taze süt tercih edilmelidir 12.
- Doğru Maya: Ekşi ve bozuk olmayan maya kullanılmalıdır 12.
- Porsiyonluk Mayalama: Yoğurdu büyük kaplarda değil, porsiyonluk cam veya toprak kaplarda mayalamak daha iyidir 12.
- Buzdolabında Saklama: Mayalanan yoğurt, ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında saklanmalıdır 12.
- Isı Kontrolü: Mayalama ve saklama sırasında doğru ısı koşullarına dikkat edilmelidir 14.
Eğer yoğurt ekşidiyse, onu değerlendirmek için ayran yapabilir, çorba veya peynir yapımında kullanabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: