Hazır yoğurt, sütün mayalanması için gerekli olan laktik asit bakterilerini içerir 3. Bu nedenle, katkı maddesiz ve sade hazır yoğurt kullanarak evde yoğurt yapmak mümkündür 3.
Mayalama işlemi için genel adımlar:
- 1 litre sütü kaynatın ve ılık hale gelene kadar bekletin 12.
- Parmağınızla sütün sıcaklığını kontrol edin ve eliniz aşırı yanmıyorsa mayalanmaya hazır demektir 2.
- Bir kaseye 1 yemek kaşığı hazır yoğurt koyun ve üzerine 2-3 yemek kaşığı süt ekleyip karıştırın 2.
- Mayalı karışımı sütün orta kısmından döküp kaşık ile hafifçe karıştırın 2.
- Tencerenin üzerini iki kat bez ile kapatıp 4-5 saat mayalanmaya bırakın 2.
- Mayalanma tamamlandıktan sonra yoğurdu buzdolabına koyun ve en az 4 saat soğutun 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: