Sarımsaklı mayonezli tavuk dürüm yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet lavaş dürüm; 300 gr tavuk fileto; 1 adet domates; 1 adet avokado; Taze fesleğen yaprakları; 150 gr peynir; Karabiber ve tuz; Mayonezli sarımsak sosu için: yarım su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı hardal, 1 tatlı kaşığı mayonez, 1 diş sarımsak, karabiber ve tuz. Yapılışı: 1. Birkaç dakika zeytinyağı ile bir tavada şeritler halinde kestiğiniz tavukları her iki tarafı da çıtır olacak şekilde soteleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. 2. Bir kap içerisine domatesleri dilimleyin, aynı şekilde avokadoyu da dilimleyin ve içine peyniri rendeleyin. 3. Mayonezli sarımsak sosunu hazırlamak için bir kasede tüm malzemeleri karıştırın. 4. Bir lavaş ekmeğini alın ve bir tabağa yerleştirin, üzerine sosu fırça ile sürün. 5. Domates dilimlerini ve avokadoyu yerleştirin, tavuk etlerini sıralayın. 6. En son fesleğen ve peynir rendesi ilave edip dürüm haline getirin. 7. Mikrodalgada 2 dk ısıtıp hemen servis edin.