Buradasın
Sarımsaklı mayonezli tavuk dürüm nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarımsaklı mayonezli tavuk dürüm yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet lavaş dürüm 1;
- 300 gr tavuk fileto 1;
- 1 adet domates 1;
- 1 adet avokado 1;
- Taze fesleğen yaprakları 1;
- 150 gr peynir 1;
- Karabiber ve tuz 1;
- Mayonezli sarımsak sosu için: yarım su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı hardal, 1 tatlı kaşığı mayonez, 1 diş sarımsak, karabiber ve tuz 1.
Yapılışı:
- Birkaç dakika zeytinyağı ile bir tavada şeritler halinde kestiğiniz tavukları her iki tarafı da çıtır olacak şekilde soteleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın 1.
- Bir kap içerisine domatesleri dilimleyin, aynı şekilde avokadoyu da dilimleyin ve içine peyniri rendeleyin 1.
- Mayonezli sarımsak sosunu hazırlamak için bir kasede tüm malzemeleri karıştırın 1.
- Bir lavaş ekmeğini alın ve bir tabağa yerleştirin, üzerine sosu fırça ile sürün 1.
- Domates dilimlerini ve avokadoyu yerleştirin, tavuk etlerini sıralayın 1.
- En son fesleğen ve peynir rendesi ilave edip dürüm haline getirin 1.
- Mikrodalgada 2 dk ısıtıp hemen servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: