Etli brokoli tabağı yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Dana Kuşbaşı Etli Brokoli Tarifi: - Malzemeler: 200 g dana kuşbaşı eti, 1 su bardağı et suyu, 2/3 su bardağı soya sosu, 1/3 su bardağı esmer şeker, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 1 diş sarımsak, yarım çay kaşığı kırmızı pul biber, 4 su bardağı iri doğranmış brokoli, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 4 yemek kaşığı soğuk su. - Hazırlanışı: Kuşbaşı et, et suyu, soya sosu, esmer şeker, Hindistan cevizi yağı, ezdiğiniz sarımsak ve kırmızı pul biberi bir tencereye alarak etler iyice yumuşayana kadar 2-3 saate pişirin. Etler yumuşamaya başladığında iri doğradığınız brokoli ve soğuk suyla açtığınız mısır nişastasını ekleyin. Brokoliler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirip sıcak servis yapın. 2. Brokoli ve Füme Etli Tart Tarifi: - Malzemeler: 3 çay bardağı un, 125 gram tereyağı, 2,5 yemek kaşığı su, 100 gram füme hindi eti (ince ince kesilmiş), 400-500 gram brokoli (dondurulmuş veya taze), 1 parça pırasa veya taze soğan (ince doğranmış), 1 adet kırmızı soğan (ince doğranmış), 3 yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı süzme yoğurt, 1,5 çay bardağı krema, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 0,5 çay kaşığı köri, 1,5 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı soğan tozu, 1,5 çay kaşığı tuz. - Hazırlanışı: Un, tereyağı ve su ile hamuru tutun ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Pırasa ve soğanı tereyağında hafif kızartın, sonra tavaya hindi ve buzlu brokoliyi koyup biraz daha kızartın. Krema, süt, yoğurt, yumurta ve baharatları birlikte çırpın. Hamuru kelepçeli bir kek kabına kenarları yüksek olacak şekilde iyice yayın ve üzerine çatalla delikler açın. Sebze ve et karışımını hamurun tabanına koyun, üzerine peyniri serpin ve son olarak yumurta karışımını dökün. 225 derecedeki sıcak fırında 25-30 dakika pişirin.