Beşamel soslu brokoli graten tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: 300 gr karnabahar; 300 gr brokoli; 2 adet havuç; 2 yemek kaşığı un; 2,5 su bardağı süt; 2 yemek kaşığı tereyağı; Tuz; Karabiber; Muskat; Kaşar peyniri rendesi. Hazırlanışı: 1. Brokoli ve karnabaharı yumrularına ayırın, havuçları soyup dilimleyin. 2. Tuz eklediğiniz kaynar suda hafif dişe gelir şekilde haşlayın ve süzün. 3. Beşamel sos için tereyağını ve unu kavurun, soğuk sütü eklerken karıştırmaya devam edin. 4. Baharatlarını ekleyerek tatlandırın ve kıvam alınca ocaktan alın. 5. Beşamel sosu sebzelerin üzerine eşit şekilde gezdirin. 6. Kaşar peyniri rendesi serpiştirerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun!