Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Brokoli, hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketildiğinde faydalıdır, ancak farklı açılardan:
- Çiğ brokoli, kansere karşı koruyucu etkileri olan mirosinaz açısından zengindir ve C vitamini değerini korur 12. Ayrıca, sulforafan adı verilen güçlü bir antioksidan içerir ve bu bileşik çiğ brokolide pişmişe göre üç kat daha fazladır 2.
- Pişmiş brokoli, özellikle buharda pişirildiğinde, sülforafan maddesinin daha aktif hale gelmesini sağlar 5. Bu, brokolinin sindirim sistemine daha az zorlanarak daha kolay sindirilmesini ve besin değerlerinin artmasını sağlar 2.
Sonuç olarak, brokoliyi hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketmek, farklı faydalarından yararlanmak için önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: