Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Somon ve brokoli pişirmek için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Fırında Levin Somon ve Brokoli Tarifi:
- Malzemeler: 4 somon filetosu, 300 gram brokoli, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 limon (suyu ve kabuğu rendelenmiş), 2 diş sarımsak (ezilmiş), tuz ve karabiber 1.
- Yapılışı: Fırını 200 dereceye ısıtın. Brokolileri haşlayıp süzün. Somon filetolarının üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsağı ekleyin ve harmanlayın. Brokolileri fırın tepsisine yerleştirin, üstüne somon filetolarını koyun ve limon kabuğu rendesi ile süsleyerek fırına verin. 15-20 dakika pişirin 1.
- Brokolili Bulgur ve Portakallı Somon Tarifi:
- Malzemeler: 2 dilim somon balığı, 1 portakal, 1 çay kaşığı soya sosu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı brokoli, 1 diş sarımsak, yarım su bardağı ince bulgur, ¾ çay bardağı kaynar su, tuz ve karabiber 2.
- Yapılışı: Bulguru tuz ekleyip kaynar su ile 20 dakika bekletin. Balıkların üzerine soya sosu ve zeytinyağı sürüp, tuz ve karabiber serpin. Portakalı ince dilimleyip balıkların üzerine dizin. Fırın kabına yerleştirip 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Brokolileri buharda haşlayın. Sarımsağı zeytinyağında kavurun, brokolileri ekleyip 1-2 dakika soteleyin ve bulgura ilave edin. Servis tabağına önce brokolili bulguru, üstüne balığı koyarak servis yapın 2.
- Izgara Somon ve Buharda Pişmiş Brokoli Tarifi:
- Malzemeler: 2 adet somon fileto, 200 gram brokoli, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber, 1 limon (suyu), 1 diş sarımsak (ezilmiş) 3.
- Yapılışı: Somon filetolarını yıkayın ve kurulayın. Zeytinyağı, tuz, karabiber, limon suyu ve ezilmiş sarımsağı karıştırarak somonun üzerine sosu sürün. Izgarayı ısıtın ve somon filetolarını her iki tarafı için yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede su kaynatın ve brokolileri buharda haşlayarak 5-
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: