Çok acı olan siyah zeytini tatlandırmak için şu adımlar izlenebilir: 1. Suda Bekletme: Siyah zeytinin acısı, suda bekletilerek alınabilir. 2. Tatlandırma: Suda bekletme işlemi bittikten sonra zeytin, zeytinyağı, sirke, limon tuzu ve kaya tuzu gibi malzemelerle tatlandırılabilir. Malzemeler: 3 kilo siyah zeytin; 6 yemek kaşığı iri kaya tuzu; 3 yemek kaşığı sirke; 1 çay bardağı zeytinyağı. Hazırlanışı: 1. Zeytinler, ucu sivri bir çatal yardımıyla birkaç yerinden delinir ve şeffaf bir bidona bırakılır. 2. Üzerine üç yemek kaşığı iri tuz eklenir ve bidonun ağzı kapatılır. 3. Zeytinler, günde en az üç-dört kere ya sallanır ya da yerde yuvarlanır. 4. On gün sonra bidondaki tuzun eridiği ve zeytinin siyah suyunu akıttığı gözlemlenir. 5. Bidondan alınan zeytinler süzülür, iyice yıkanır ve tekrar bidona konur. 6. Bu defa üç yemek kaşığı tuz, sirke eklenir ve bidonun ağzı tekrar kapatılır. 7. On gün daha aynı işlem tekrar edilir. 8. Yirmi gün sonunda zeytinler, fazla suyunun aktığı ve tatlandığı fark edilir. Zeytinin acılığını ve tatlandırılmasını kişinin tercihine göre ayarlamak mümkündür.