Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zerdeçal ve köri arasındaki temel farklar şunlardır:
- İçerik: Köri, birçok baharatın karışımından oluşan bir baharat karışımıdır 12. Zerdeçal ise tek başına bir baharattır ve Curcuma Longa bitkisinin kökünden elde edilir 13.
- Kullanım Alanı: Köri, genellikle et ve sebze yemeklerinde kullanılırken, zerdeçal daha geniş bir kullanım alanına sahiptir; yemeklerin yanı sıra içeceklerde, tatlılarda ve kozmetik ürünlerde de kullanılır 13.
- Renk ve Aroma: Zerdeçal, daha turuncuya yakın bir renge sahipken, köri daha çok hardal tonlarına yakındır ve içindeki kimyon sayesinde bu renge yaklaşır 2. Ayrıca, zerdeçalın kendine özgü bir aroması vardır 5.
- Sağlık Yararları: Her ikisi de anti-inflamatuar özelliklere sahip olsa da, zerdeçaldaki curcumin bileşiği daha güçlü antioksidan özellikler sunar ve sağlık açısından daha fazla fayda sağlar 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: