İsotun en güzel tarifi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 500 gram tek çekim kuzu kıyma, 6 adet kırmızı biber, 6 adet köy biberi, 2 adet kuru soğan, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay bardağı domates konservesi, 2 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı tuz. 2. Hazırlık: Soğanı yemeklik doğrayın ve 1 kaşık sade yağda 2 dakika kavurun. Kavrulan soğana kıymayı ilave edip biraz daha kavurun. 3. Harcın Hazırlanması: Kıymaya tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. 4. Pişirme: Bir baş sarımsağı ortadan ikiye kesin ve soğanları dilimleyip tepsiye serpiştirin. Nar ekşileri, sade yağ ve suyunu ilave edip 180 derece fırında 40 dakika pişirin. 5. Servis: Pişen yemeği sıcak olarak servis edin.