Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çok acı olan siyah zeytini tatlandırmak için şu adımlar izlenebilir:
- Suda Bekletme: Siyah zeytinin acısı, suda bekletilerek alınabilir 25. Bu işlem için zeytinin üç gün suda kalması ve suyun değiştirilmesi, ardından 10 gün daha suda bekletilmesi önerilir 2.
- Tatlandırma: Suda bekletme işlemi bittikten sonra zeytin, zeytinyağı, sirke, limon tuzu ve kaya tuzu gibi malzemelerle tatlandırılabilir 25.
Malzemeler:
- 3 kilo siyah zeytin 3;
- 6 yemek kaşığı iri kaya tuzu 3;
- 3 yemek kaşığı sirke 3;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 3.
Hazırlanışı:
- Zeytinler, ucu sivri bir çatal yardımıyla birkaç yerinden delinir ve şeffaf bir bidona bırakılır 3.
- Üzerine üç yemek kaşığı iri tuz eklenir ve bidonun ağzı kapatılır 3.
- Zeytinler, günde en az üç-dört kere ya sallanır ya da yerde yuvarlanır 3.
- On gün sonra bidondaki tuzun eridiği ve zeytinin siyah suyunu akıttığı gözlemlenir 3.
- Bidondan alınan zeytinler süzülür, iyice yıkanır ve tekrar bidona konur 3.
- Bu defa üç yemek kaşığı tuz, sirke eklenir ve bidonun ağzı tekrar kapatılır 3.
- On gün daha aynı işlem tekrar edilir 3.
- Yirmi gün sonunda zeytinler, fazla suyunun aktığı ve tatlandığı fark edilir 3.
Zeytinin acılığını ve tatlandırılmasını kişinin tercihine göre ayarlamak mümkündür.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: