Blondie tatlısı, beyaz çikolata, ahududu ve fındık gibi malzemelerle yapılan, çikolatalı keke benzeyen ancak kakao yerine vanilya kullanılan bir tatlıdır. Blondie tatlısının bazı malzemeleri: 220 gr tuzsuz tereyağı; 250 gr esmer şeker; 100 gr beyaz şeker; 2 yumurta ve 1 yumurta sarısı; 2 çay kaşığı vanilya özütü veya 10 gr şekerli vanilin; 285 gr un; 2 çay kaşığı mısır nişastası; ½ çay kaşığı kabartma tozu; 1 çay kaşığı tuz; 115 gr beyaz çikolata; 130 gr fındık; 60 gr ahududu. Hazırlanışı: 1. Fırını 180 derecede ısıtın. 2. Eritilmiş tereyağı ve şekeri geniş bir kapta karıştırın. 3. Yumurta, yumurta sarısı ve vanilya özü ekleyip karıştırın. 4. Un, mısır nişastası, kabartma tozu ve tuzu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın. 5. Beyaz çikolata, ahududu ve fındığı ekleyip spatula ile dağıtın. 6. Harcı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayarak 25 dakika pişirin. 7. Kesmeden önce biraz soğumaya bırakın. Blondie tatlısı, farklı aromalarla zenginleştirilebilir.