Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuz yerine kullanılabilecek bazı alternatifler:
- Soğan ve soğan tozu 1. Sodyum içermez ve yemeklere lezzet katar 1.
- Füme kırmızı biber 1. Tütsülenmiş biberden yapılır ve yemeklere dumanlı bir tat verir 1.
- Dereotu 1. Özellikle balık ve patates yemeklerinde iyi bir alternatiftir 1.
- Biberiye 1. Çorbalar, güveçler ve sebze sotelerinde kullanılabilir 1.
- Limon suyu ve kabuğu 15. Yemeklerin lezzetini ortaya çıkarır ve tuza benzer bir etki yaratır 15.
- Karabiber 15. Yemeklere lezzet katar ve hastalıklara bağlı iltihabı azaltabilir 15.
- Sarımsak 1. Yemeğin sodyum içeriğini artırmadan tadını belirginleştirir 1.
- Balzamik veya elma sirkesi 14. Yemeklere sodyum içermeyen bir lezzet katar 14.
- Kişniş 1. Antioksidan içerir ve beyin sağlığını destekleyebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: