Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuz yerine biber, yemeklere lezzet katmak için daha iyi bir alternatif olabilir çünkü biber, farklı tat profilleri ve aromalar sunar 34. İşte bazı diğer tuz alternatifleri:
- Soğan ve soğan tozu: Sodyum içermez ve düşük sodyumlu diyetler için uygundur 1.
- Füme kırmızı biber: Yemeklere dumanlı bir tat katar ve güveç, et, tavuk ve balık yemeklerinde kullanılabilir 1.
- Dereotu: Balık, patates ve salatalıkla yapılan yemeklerde iyi bir alternatiftir 1.
- Karabiber: Çorbalar, tavuk yemekleri, balık ve makarna gibi yemeklere eklenebilir 14.
- Sarımsak: Domates sosları veya turşu kurarken tuzu azaltabilir ve sarımsağı ikiye katlayabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: