Ispanaklı gözleme yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı un; Yarım su bardağı su; Yarım çay bardağı sıvı yağ; Bir tutam tuz; 200 gram ıspanak; Yarım su bardağı lor peyniri veya rendelenmiş beyaz peynir; Yarım kuru soğan; 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı); Karabiber ve tuz (damak zevkinize göre). Yapılışı: 1. Ispanakları iyice yıkayın ve ince doğrayın. 2. Unu geniş bir kaseye alın. 3. Elde ettiğiniz hamur kıvamını alana kadar yoğurun. 4. Yoğurduğunuz hamuru, streç filmle sarıp, 15-20 dakika dinlendirin. 5. Dinlenen hamuru 6-8 eşit parçaya bölün. 6. Her parçayı un serpilmiş tezgah üzerinde merdane yardımıyla ince bir şekilde açın. 7. Açtığınız hamurun yarısına ıspanaklı iç harcı paylaştırın. 8. Diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını iyice bastırın. 9. Tava veya sacı hafifçe yağlayın ve ısıtın. 10. Hazırladığınız gözlemeleri önlü arkalı pişirin. 11. Pişen gözlemeleri sıcak servis yapın.