Buradasın
Ispanağın en güzel hali gözleme nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanaklı gözleme yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı un 1;
- Yarım su bardağı su 1;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- Bir tutam tuz 1;
- 200 gram ıspanak 1;
- Yarım su bardağı lor peyniri veya rendelenmiş beyaz peynir 1;
- Yarım kuru soğan 1;
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 1;
- Karabiber ve tuz (damak zevkinize göre) 2.
Yapılışı:
- Ispanakları iyice yıkayın ve ince doğrayın 14. Kuru soğanı da ince doğrayın 1.
- Unu geniş bir kaseye alın 1. Ortasını havuz gibi açın 1. Sıvı yağ, su ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın 1.
- Elde ettiğiniz hamur kıvamını alana kadar yoğurun 1. Gerekirse azar azar su ekleyebilirsiniz 1.
- Yoğurduğunuz hamuru, streç filmle sarıp, 15-20 dakika dinlendirin 1.
- Dinlenen hamuru 6-8 eşit parçaya bölün 1.
- Her parçayı un serpilmiş tezgah üzerinde merdane yardımıyla ince bir şekilde açın 1.
- Açtığınız hamurun yarısına ıspanaklı iç harcı paylaştırın 1. Üzerine lor peyniri veya rendelenmiş beyaz peyniri serpin 1.
- Diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını iyice bastırın 1.
- Tava veya sacı hafifçe yağlayın ve ısıtın 1.
- Hazırladığınız gözlemeleri önlü arkalı pişirin 1. Üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin 1.
- Pişen gözlemeleri sıcak servis yapın 1. İsteğe göre üzerine yoğurt veya soslarla servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: