Buradasın
Ispanağın en güzel hali gözleme nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanaklı gözleme yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için:
- İç harcı için:
Yapılışı:
- Ilık suyun içine mayayı eritin 1.
- Üzerine unu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun 1.
- Hamurun üzerini kapatarak mayasının gelmesini bekleyin 1.
- Bu arada gözlemenin içini hazırlayın:
- Bir tavaya sıvı yağ koyarak, doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun 1.
- Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın 1.
- Önceden haşladığınız ıspanakları ekleyin ve 5-10 dakika kavurun 1.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayın ve oklava ile açın 1.
- Açtığınız hamurun bir tarafına iç malzemesini koyarak D şeklinde kapatın 1.
- Geniş bir tava içerisinde, gözlemeyi çevirerek pişirin (tavaya yağ koymayın) 1.
- Piştikten sonra, üzerine tereyağı sürerek yağlayın 1.
Püf noktaları:
- Mayayı ılık su ile aktifleştirin 1.
- Unu yavaş yavaş ve kontrollü ekleyin 1.
- Hamur yumuşak olmalı 1.
- İsterseniz iç harcında ıspanak yerine peynir de kullanabilirsiniz 1.
- Hamurun daha kolay açılması için un kullanılabilir 1.
- Buzluktaki ıspanak da kullanılabilir 1.
- Kalın açıldığında gözleme kabarabilir 1.
- Gözleme sacda veya teflon tavada az yağ ile pişirilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: