Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel gözleme hamurunu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Derin bir kabın içerisine unu ekleyin ve ortasına çukur açın 1.
- İçerisine sıvı yağ, tuz ve ılık suyu ekleyin 1.
- Hamuru öncelikle elinizle güzelce karıştırın 1.
- Ele yapışmayan, yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun 1.
- Hamuru bezelere ayırın 1.
- Üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 10 dakika kadar dinlendirin 1.
- Hafif unlanmış tezgah üzerinde bezeleri oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açın 1.
Gözleme hamurunun kıvamı, yoğurduktan sonra hafif elastik olmalı, ele yapışmamalı ama sert de olmamalıdır 1. Böldüğünüzde hamurun içi homojen ve pürüzsüz görünmelidir 1.
Gözleme hamuru, temel olarak un, su ve tuz ile hazırlanır 1. Gözleme yapımı için en uygun un, çok amaçlı beyaz un (buğday unu, tip 550 veya tip 650) olarak bilinen baklavalık-böreklik un türüdür 1.
Gözleme hamurunun yumuşak kalması için yoğurma sonrası en az 20-30 dakika dinlendirilmesi önerilir 1.
Gözleme hamuru tarifi ve yapımı ile ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: