Buradasın
Bir çeşit hamur tatlısı kalburabastı nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalburabastı, Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen, hamurun kalbur veya rende üzerine bastırılarak şekil verilmesiyle yapılan bir hamur tatlısıdır 12.
Malzemeleri:
- Şerbet için: 3,5 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon suyu 12.
- Hamur için: 130 gram tereyağı (oda sıcaklığında), 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 2,5-3 su bardağı un, 1 çay bardağı yoğurt, 3,5 yemek kaşığı irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı kırık ceviz içi (iç harcı için) 1.
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın 12.
- Hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin 12.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalbur veya rendenin üzerinde açarak içine ceviz koyun ve kapatın 12.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 190 derece fırında altın sarısı olana kadar pişirin 1.
- Fırından çıkan sıcak kalburabastıların üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti çekmesi için 1 saat dinlendirin 1.
- Servis ederken üzerine ceviz veya toz fıstık serpiştirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: