Buradasın
Kalburabastının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalburabastının püf noktaları şunlardır:
- Hamur Yoğurma: Hamuru yoğururken oda sıcaklığında tereyağı kullanmak ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir kıvam elde etmek önemlidir 12.
- Şerbet Hazırlığı: Şerbeti kaynatıp, kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek 10 dakika daha kaynatmak ve ardından soğumaya bırakmak gerekir 13.
- Şekil Verme: Kalburabastıya şekil vermek için kalbur, rende veya süzgeç gibi aparatlar kullanılabilir 24.
- Pişirme: Tatlıyı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirmek ve fırından çıkar çıkmaz sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökmek gerekir 14.
- Kıyır Kıyır Olma: Hamura bir yemek kaşığı sirke eklemek, tatlının kıyır kıyır olmasını sağlar 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: