Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamur tatlıları çeşitli kültürlerde farklı isimlerle anılan ve farklı tariflerle hazırlanan birçok çeşide sahiptir 13. İşte bazı popüler hamur tatlısı çeşitleri:
- Baklava 15. İnce yufkaların arasına ceviz veya fıstık konularak yapılan bir tatlıdır 1.
- Şöbiyet 1. Baklavaya benzer bir yapıya sahip olup, içinde kaymak veya irmik bulunur 1.
- Revani 12. İrmik ile yapılan, şerbetli bir tatlıdır 1.
- Kurabiye 1. Un, şeker, yağ ve yumurta ile yapılan, genellikle çay saatlerinde tüketilen bir atıştırmalıktır 1.
- Poğaça 15. Hamurun içine çeşitli iç harçlar (peynir, zeytin, kıyma vb.) eklenerek yapılan bir hamur işidir 1.
- Hamur kızartması 1. Un, su ve tuz ile hazırlanan hamurun kızartılması ile elde edilen bir tatlı veya atıştırmalıktır 1.
- Profiterol 15. Hamur topları fırınlanarak hazırlanır ve içi krema ile doldurulur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: