Kalburabastı, Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait bir tatlıdır. Özellikle Aksaray, Amasya, Şanlıurfa ve Sivas gibi illerde farklı versiyonları bulunur. Aksaray Usulü Kalburabastı: Aksaray Şeker Böreği olarak da bilinir ve kuyruk yağı, tereyağı, buğday unu, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve ceviz içi kullanılır. Amasya Usulü Kalburabastı: "Halbur tatlısı" olarak da bilinir ve tereyağı, yumurta, yoğurt, ceviz, kabartma tozu ve vanilya içerir. Şanlıurfa Usulü Kalburabastı: "Halbur tatlısı" olarak bilinir ve un, yağ, yumurta, sirke veya limon suyu ile yapılır. Sivas Usulü Kalburabastı: Margarin, yoğurt, sıvı yağ, irmik, vanilya, kabartma tozu ve ceviz içi kullanılır.