Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İş yerinde duyuru asma zorunluluğu, 5549 sayılı Kanun ve Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik uyarınca, serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirlerin işyerlerinde müşterilerin görebileceği şekilde belirli duyuruları asmalarını gerektirir 12.
Bu duyurular genellikle şunları içerir:
- Kimlik tespiti: Müşterilerin kimlik tespiti işlemleri ve bu işlemlerin yapılması gereken durumlar 23.
- Belge ve kayıt saklama: Kimlik tespiti ve şüpheli işlem bildirimine yönelik belge ve kayıtların saklanması gereken süre 2.
- Yetkili merciler: Şüpheli işlem bildirimlerinin yapılacağı yetkili mercilerin bilgileri 2.
- Şüpheli işlem bildirimi: Müşterilerin şüpheli işlem bildiriminde bulunmalarını kolaylaştıracak bilgiler 2.
- Ceza ve yaptırımlar: Kanun ve yönetmelikler gereği, belirtilen yükümlülükleri yerine getirmemenin doğuracağı idari ve cezai yaptırımlar hakkında bilgi 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: