Dr. Oetker Zencefilli Kurabiye Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 125 g tereyağı - 0,5 çay bardağı üzüm pekmezi - 2-3 yemek kaşığı esmer şeker - 1 yumurta sarısı - 1 çay kaşığı zencefil - 0,5 çay kaşığı toz tarçın - 1,5-2 su bardağı un - 0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu - 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin Yapılışı: 1. Tereyağı, pekmez, esmer şeker, yumurta sarısı, zencefil, tarçın, un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini bir kaba alın. 2. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 3. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 15-20 dakika bekletin. 4. Fırını 170 °C'ye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 5. Hamuru buzdolabından alın ve kısa bir süre yoğurun. 6. Tezgaha fırın tepsisi boyutlarında pişirme kağıdı serin ve hamuru üzerine koyup merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. 7. Farklı şekillerdeki kurabiye kalıpları ile şekiller kesin ve dış kısımda kalan fazla hamurları toplayın. 8. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin. 9. Pişirme süresi yaklaşık 10-12 dakika olacaktır. 10. Fırından çıkarın ve fırın tepsisinde soğumaya bırakın. 11. Tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alın.