Zencefilli et sosu yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Limonlu Zencefil Soslu Antrikot Tarifi: - Malzemeler: 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı, 4 dilim antrikot, tuz, taze çekilmiş karabiber, taze kekik, közlenmiş renkli biberler. - Sos için: 2 diş sarımsak, 1 limonun suyu, 3 tatlı kaşığı soya sosu, 2 tatlı kaşığı toz zencefil, 2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 1 su bardağı et suyu, 1 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı beyaz şarap, 1 tatlı kaşığı mısır nişastası, tuz, karabiber. - Yapılışı: Zeytinyağını tavada ısıtın, antrikotları tavaya alıp tuz ve karabiber serpin, iki tarafını da ikişer dakika pişirin. 2. Zencefilli Et Sote Tarifi: - Malzemeler: 500 gram yağsız dana kuşbaşı, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 adet orta boy soğan, 5 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı toz zencefil, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı elma sirkesi, tuz ve karabiber. - Yapılışı: Sıvıyağı tavaya koyun, sarmısak ve soğanı incecik kıyıp etle beraber tavaya ekleyin.