Buradasın
Dr. Oetker zencefilli kurabiye nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dr. Oetker Zencefilli Kurabiye Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 125 g tereyağı 2
- 0,5 çay bardağı üzüm pekmezi 2
- 2-3 yemek kaşığı esmer şeker 2
- 1 yumurta sarısı 2
- 1 çay kaşığı zencefil 2
- 0,5 çay kaşığı toz tarçın 2
- 1,5-2 su bardağı un 2
- 0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu 2
- 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin 2
Yapılışı:
- Tereyağı, pekmez, esmer şeker, yumurta sarısı, zencefil, tarçın, un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini bir kaba alın 2.
- Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 2.
- Hamurun üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 15-20 dakika bekletin 2.
- Fırını 170 °C'ye ayarlayıp ısınması için önceden açın 2.
- Hamuru buzdolabından alın ve kısa bir süre yoğurun 2.
- Tezgaha fırın tepsisi boyutlarında pişirme kağıdı serin ve hamuru üzerine koyup merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın 2.
- Farklı şekillerdeki kurabiye kalıpları ile şekiller kesin ve dış kısımda kalan fazla hamurları toplayın 2.
- Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin 2.
- Pişirme süresi yaklaşık 10-12 dakika olacaktır 2.
- Fırından çıkarın ve fırın tepsisinde soğumaya bırakın 2.
- Tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: