• Buradasın

    Dr. Oetker zencefilli kurabiye nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dr. Oetker Zencefilli Kurabiye Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 125 g tereyağı 2
    • 0,5 çay bardağı üzüm pekmezi 2
    • 2-3 yemek kaşığı esmer şeker 2
    • 1 yumurta sarısı 2
    • 1 çay kaşığı zencefil 2
    • 0,5 çay kaşığı toz tarçın 2
    • 1,5-2 su bardağı un 2
    • 0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu 2
    • 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin 2
    Yapılışı:
    1. Tereyağı, pekmez, esmer şeker, yumurta sarısı, zencefil, tarçın, un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini bir kaba alın 2.
    2. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 2.
    3. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 15-20 dakika bekletin 2.
    4. Fırını 170 °C'ye ayarlayıp ısınması için önceden açın 2.
    5. Hamuru buzdolabından alın ve kısa bir süre yoğurun 2.
    6. Tezgaha fırın tepsisi boyutlarında pişirme kağıdı serin ve hamuru üzerine koyup merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın 2.
    7. Farklı şekillerdeki kurabiye kalıpları ile şekiller kesin ve dış kısımda kalan fazla hamurları toplayın 2.
    8. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin 2.
    9. Pişirme süresi yaklaşık 10-12 dakika olacaktır 2.
    10. Fırından çıkarın ve fırın tepsisinde soğumaya bırakın 2.
    11. Tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alın 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dr oetker kurabiye karışımı nasıl kullanılır?

    Dr. Oetker kurabiye karışımlarını kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Un Kurabiyesi Karışımı İçin: - Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. - Un karışımını karıştırma kabına boşaltıp üzerine margarin ve sıvı yağı ilave edin. - Ele yapışmayan hamur elde edinceye kadar yoğurun. - Hamuru 2 eşit parçaya bölüp her birini ayrı yuvarlayarak rulo haline getirin. - Bıçak ile bu ruloları 24 parçaya bölün ve parçaları elinizde yuvarlayarak şekillendirin. - Parçaları yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. - Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen sürede pişirin. - Kurabiyelerin kenarları hafif pembeleşince tepsiyi fırından çıkarın. - Kurabiyeleri, ılınıncaya kadar tepside bekletin. - Ilık kurabiyelerin her yerini kaplayacak şekilde pudra şekeri karışımını bir süzgeç yardımı ile serpin ve servis tabağına dizin. 2. Zencefilli Tarçınlı Kakaolu Kurabiye Karışımı İçin: - Ön hazırlık ve hamurun hazırlanışı: Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. - Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış). - Un karışımını yumurta ve tereyağı ile karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. - Hamuru ikiye ayırıp her parçayı merdane ile ince bir şekilde açın. - Kalıpla kestiğiniz hamur parçalarını pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. - Fırının orta rafında kurabiyeleri yaklaşık 18-22 dakika pişirin. - Glazür karışımını bir tabağa boşaltın ve 2-3 yemek kaşığı su ile istediğiniz kıvamı elde edinceye kadar karıştırın. - Pişirdiğiniz, soğumuş olan kurabiyelerinizin üzerini glazür ile kaplayın. - Glazür donduktan sonra arzuya göre Dr. Oetker Pasta Süsleri ile süsleyerek servis yapın.

    Zencefilli kurabiyenin sert olması için ne yapmalı?

    Zencefilli kurabiyenin sert olması için şu adımları izlemek gerekmektedir: 1. Un Miktarı: Hamura fazla un eklemek kurabiyenin sertleşmesine neden olabilir. 2. Pişirme Derecesi: Kurabiyeyi 180 derecede uzun süre pişirmek sertleşmesine yol açar. 3. Hamurun Dinlenmesi: Hamuru buzdolabında en az bir saat dinlendirmek, şekil vermeyi kolaylaştırır ve kurabiyenin daha yumuşak olmasını sağlar. Bu püf noktalarına dikkat ederek, zencefilli kurabiyelerinizi istediğiniz kıvamda yapabilirsiniz.

    Zencefilli kurabiye malzemeleri nelerdir?

    Zencefilli kurabiye malzemeleri şunlardır: 125 gr yumuşatılmış tereyağı. 110 gr esmer şeker veya toz şeker. 3 su bardağı un. 1 yumurta sarısı. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu. 3 çay kaşığı toz zencefil. Yarım su bardağı bal (üzeri için). Ayrıca, kurabiyeleri süslemek için 240 gr pudra şekeri, 1 yumurta akı ve 1 çay kaşığı limon suyu da kullanılabilir.

    Zencefi̇lli̇ kurabiyenin püf noktası nedir?

    Zencefilli kurabiyenin püf noktaları şunlardır: 1. Hamurun Dinlendirilmesi: Hamuru, arzu ettiğiniz incelikte açtıktan sonra buzdolabında en az 10-30 dakika dinlendirmek, daha kolay işlenmesini sağlar. 2. Fırın Isısı: Kurabiyelerin yanmaması için fırın ısısının iyi ayarlanması önemlidir. 3. Kurutma: Kurabiyeleri fırın tepsisinden çıkarıp tel ızgaranın üzerinde soğutmak, daha kıtır bir doku elde edilmesini sağlar. 4. Malzeme Ölçüsü: Tereyağını oda sıcaklığında beklettikten sonra kullanmak ve şekeri tereyağı ile özleşene kadar çırpmak gereklidir.

    ZenceFilli kurabiyeye neden pekmez konur?

    Zencefilli kurabiyeye pekmez eklenmesinin nedeni, kurabiyeye karamelimsi bir doku ve lezzet katmasıdır.

    Zencefillli kurabiye kaç dakikada pişer?

    Zencefilli kurabiye 15 dakika pişer.

    Dr Oetker Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Glazürsüz olur mu?

    Dr. Oetker Zencefilli Tarçınlı Kurabiye kutularının içinde, kurabiyeleri süslemek için glazür karışımı bulunmaktadır. Dolayısıyla, bu kurabiyeler glazürsüz olmaz.