• Buradasın

    Zencefilde hangi yemekler yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zencefil, çeşitli yemeklerde kullanılarak lezzet ve sağlık katar. İşte zencefille yapılan bazı yemekler:
    1. Zencefilli Tavuk: Tavuk etini zencefil, soğan, sarımsak ve baharatlarla marine ederek fırında veya tavada pişirebilirsiniz 13.
    2. Zencefilli Sebze Stir-Fry: Karışık sebzelerle birlikte taze zencefili soteleyerek hızlı ve sağlıklı bir yemek hazırlayabilirsiniz 1.
    3. Kırmızı Mercimek Çorbası: Kırmızı mercimek, sebzeler ve zencefille hazırlanan doyurucu bir çorba tarifi 1.
    4. Zencefilli Bal Kabağı Köftesi: Bal kabağı, galeta unu ve zencefil ile hazırlanan köfteler, kızgın yağda kızartılır ve tarhun eklenerek servis edilir 2.
    5. Zencefilli Humus: Humusa zencefil ekleyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Zencefilli yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?

    Zencefilli yılbaşı kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler: 125 gram tereyağı; yarım su bardağı toz şeker; 1 yumurta; yarım çay bardağı pekmez; 2 tatlı kaşığı toz zencefil; 1 tatlı kaşığı toz tarçın; 1 tatlı kaşığı kabartma tozu; bir çimdik tuz; 3 su bardağı un. Yapılışı: 1. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini bir karıştırma kabında güzelce çırpın. 2. Yumurta ve pekmezi ekleyip karıştırın. 3. Tüm kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. 4. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin. 5. Dinlenen hamurdan büyük bir parça koparıp iki yağlı kağıt arasında ince bir şekilde açın ve kalıplarla şekil verin. 6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. 7. Dilediğiniz gibi süsleyin. Fırın gücüne göre pişme derecesi ve süresi değişkenlik gösterebilir, bu nedenle kontrollü bir şekilde renk alana kadar pişirilmesi önerilir.

    Zencefilli et sosu nasıl yapılır?

    Zencefilli et sosu yapmak için gerekli malzemeler: 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı; 1 adet soğan; 1 adet kırmızı kapya biber; 1 adet sarı dolmalık biber; 4-5 diş sarımsak; 1 parmak zencefil; 3-4 dal taze soğan; 500 gr kontrfile et; 3-4 yemek kaşığı mısır nişastası; Sosu için: 1-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, yarım su bardağı soya sos, yarım su bardağı su, 1 tatlı kaşığı acı sos, 2 yemek kaşığı esmer şeker. Yapılışı: 1. Etleri ince uzun dilimleyin ve enine olacak şekilde bölün. 2. Bir karıştırma kabına alıp üzerine mısır nişastasını ekleyip her taraflarını bulayın. 3. Geniş bir tavayı ocağa alın ve ısıtın. 4. Isınan tavanıza ayçiçek yağı ekleyin. 5. İri küp doğradığınız soğanı sotelemeye başlayın. 6. İri küp doğradığınız biberleri ilave edin. 7. İnce doğranmış sarımsak, ince dilimlenmiş zencefil ve ince doğradığınız taze soğanı ilave edin. 8. Hazır olan sebzeleri bir tabağa çıkarın ve tavayı yeniden ocağa alın. 9. Nişastaya buladığınız etleri tavanıza alıp maksimum 1 dakika ters düz edin. 10. Pişirdiğiniz eti ayrı bir tabağa çıkarın. 11. Aynı tavanın içerisine yeniden ayçiçek yağı gezdirin ve soya sosunu ilave edin. 12. Ardından su, acı sos ve esmer şekeri ilave edip iyice karıştırın. 13. Sosunuz kıvam alınca içerisine pişirdiğiniz sebze ve etleri ilave edip karıştırın. 14. Hazır olan etinizi servis tabağına alın ve üzerine kavrulmuş susam serpiştirip servis edin. Zencefilli et sosu tarifinin farklı versiyonlarına şu sitelerden de ulaşılabilir: kanald.com.tr; ardaninmutfagi.com.