• Buradasın

    Zencefilde hangi yemekler yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zencefille yapılabilecek yemeklerden bazıları şunlardır:
    • Zencefilli bal kabağı köftesi 1. Bal kabağı, galeta unu ve zencefille hazırlanan köfteler, kızgın yağda kızartılır ve üzerine tarhun eklenerek servis edilir 1.
    • Zencefilli pekmezli kurabiye 1. Zencefil, pekmez ve esmer şeker ile hazırlanan bu kurabiye, çay saatlerinde sunulabilir 1.
    • Zencefilli bal kabaklı kek 1. İç dolgusu bal kabağı ile lezzetlendirilen zencefilli kek, küçük porsiyonlar halinde dilimlenerek sunulabilir 1.
    • Ağır ateşte zencefilli biftek 1. İncik veya döş ile hazırlanan zencefilli biftek, anason, soya sosu ve sarımsak ile zenginleştirilir 1.
    • Zencefilli tavuk 14. Tavuk, domates püresi ve zencefil ile hazırlanan bu yemek, taze nane yapraklarıyla servis edilebilir 1.
    • Zencefilli makarna 4. Havuç, kabak, kapya biber ve taze zencefil rendesi ile hazırlanan sote, haşlanan makarnanın üzerine eklenerek servis edilir 4.
    • Zencefilli kanat 4. Tavuk kanat, yoğurt, salça, sıvı yağ, sarımsak, zencefil, kimyon, karabiber ve pul biber ile hazırlanan sosla marine edilip pişirilir 4.
    • Zencefilli pilav 4. Pirinç, tereyağı, zeytinyağı, tavuk suyu ve taze zencefil ile hazırlanan pilav, ince ince kıyılmış taze soğanlar ile servis edilir 4.
    Zencefil, çorba, dolma, et, pilav, sebze yemeği, kurabiye ve keklere eklenebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Zencefilli et sosu nasıl yapılır?

    Zencefilli et sosu yapmak için gerekli malzemeler: 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı; 1 adet soğan; 1 adet kırmızı kapya biber; 1 adet sarı dolmalık biber; 4-5 diş sarımsak; 1 parmak zencefil; 3-4 dal taze soğan; 500 gr kontrfile et; 3-4 yemek kaşığı mısır nişastası; Sosu için: 1-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, yarım su bardağı soya sos, yarım su bardağı su, 1 tatlı kaşığı acı sos, 2 yemek kaşığı esmer şeker. Yapılışı: 1. Etleri ince uzun dilimleyin ve enine olacak şekilde bölün. 2. Bir karıştırma kabına alıp üzerine mısır nişastasını ekleyip her taraflarını bulayın. 3. Geniş bir tavayı ocağa alın ve ısıtın. 4. Isınan tavanıza ayçiçek yağı ekleyin. 5. İri küp doğradığınız soğanı sotelemeye başlayın. 6. İri küp doğradığınız biberleri ilave edin. 7. İnce doğranmış sarımsak, ince dilimlenmiş zencefil ve ince doğradığınız taze soğanı ilave edin. 8. Hazır olan sebzeleri bir tabağa çıkarın ve tavayı yeniden ocağa alın. 9. Nişastaya buladığınız etleri tavanıza alıp maksimum 1 dakika ters düz edin. 10. Pişirdiğiniz eti ayrı bir tabağa çıkarın. 11. Aynı tavanın içerisine yeniden ayçiçek yağı gezdirin ve soya sosunu ilave edin. 12. Ardından su, acı sos ve esmer şekeri ilave edip iyice karıştırın. 13. Sosunuz kıvam alınca içerisine pişirdiğiniz sebze ve etleri ilave edip karıştırın. 14. Hazır olan etinizi servis tabağına alın ve üzerine kavrulmuş susam serpiştirip servis edin. Zencefilli et sosu tarifinin farklı versiyonlarına şu sitelerden de ulaşılabilir: kanald.com.tr; ardaninmutfagi.com.

    Zencefilli yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?

    Zencefilli yılbaşı kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler: 125 gram tereyağı; yarım su bardağı toz şeker; 1 yumurta; yarım çay bardağı pekmez; 2 tatlı kaşığı toz zencefil; 1 tatlı kaşığı toz tarçın; 1 tatlı kaşığı kabartma tozu; bir çimdik tuz; 3 su bardağı un. Yapılışı: 1. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini bir karıştırma kabında güzelce çırpın. 2. Yumurta ve pekmezi ekleyip karıştırın. 3. Tüm kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. 4. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin. 5. Dinlenen hamurdan büyük bir parça koparıp iki yağlı kağıt arasında ince bir şekilde açın ve kalıplarla şekil verin. 6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. 7. Dilediğiniz gibi süsleyin. Fırın gücüne göre pişme derecesi ve süresi değişkenlik gösterebilir, bu nedenle kontrollü bir şekilde renk alana kadar pişirilmesi önerilir.