• Buradasın

    Zencefilde hangi yemekler yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zencefil, çeşitli yemeklerde kullanılarak lezzet ve sağlık katar. İşte zencefille yapılan bazı yemekler:
    1. Zencefilli Tavuk: Tavuk etini zencefil, soğan, sarımsak ve baharatlarla marine ederek fırında veya tavada pişirebilirsiniz 13.
    2. Zencefilli Sebze Stir-Fry: Karışık sebzelerle birlikte taze zencefili soteleyerek hızlı ve sağlıklı bir yemek hazırlayabilirsiniz 1.
    3. Kırmızı Mercimek Çorbası: Kırmızı mercimek, sebzeler ve zencefille hazırlanan doyurucu bir çorba tarifi 1.
    4. Zencefilli Bal Kabağı Köftesi: Bal kabağı, galeta unu ve zencefil ile hazırlanan köfteler, kızgın yağda kızartılır ve tarhun eklenerek servis edilir 2.
    5. Zencefilli Humus: Humusa zencefil ekleyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Zencefil hangi yemeklere konur?

    Zencefil, çeşitli yemeklerde kullanılan çok yönlü bir baharattır. Zencefilin konulabileceği bazı yemekler şunlardır: Asya yemekleri. Çorbalar. Tatlılar. Et yemekleri. Deniz ürünleri. Ayrıca, zencefil smoothie ve detoks sularında da sıklıkla tercih edilen bir bileşendir.

    Zencefilli et sosu nasıl yapılır?

    Zencefilli et sosu yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Limonlu Zencefil Soslu Antrikot Tarifi: - Malzemeler: 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı, 4 dilim antrikot, tuz, taze çekilmiş karabiber, taze kekik, közlenmiş renkli biberler. - Sos için: 2 diş sarımsak, 1 limonun suyu, 3 tatlı kaşığı soya sosu, 2 tatlı kaşığı toz zencefil, 2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 1 su bardağı et suyu, 1 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı beyaz şarap, 1 tatlı kaşığı mısır nişastası, tuz, karabiber. - Yapılışı: Zeytinyağını tavada ısıtın, antrikotları tavaya alıp tuz ve karabiber serpin, iki tarafını da ikişer dakika pişirin. 2. Zencefilli Et Sote Tarifi: - Malzemeler: 500 gram yağsız dana kuşbaşı, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 adet orta boy soğan, 5 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı toz zencefil, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı elma sirkesi, tuz ve karabiber. - Yapılışı: Sıvıyağı tavaya koyun, sarmısak ve soğanı incecik kıyıp etle beraber tavaya ekleyin.

    Zencefilli yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?

    Zencefilli yılbaşı kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler: 125 gram tereyağı; yarım su bardağı toz şeker; 1 yumurta; yarım çay bardağı pekmez; 2 tatlı kaşığı toz zencefil; 1 tatlı kaşığı toz tarçın; 1 tatlı kaşığı kabartma tozu; 1 çimdik tuz; 3 su bardağı un. Yapılışı: 1. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini bir karıştırma kabında güzelce çırpın. 2. Ardından yumurtayı ve pekmezi ekleyin ve karıştırın. 3. Son olarak tüm kuru malzemeleri eleyerek ekleyin. 4. Hamuru streç filme sarıp, yarım saat buzdolabında dinlendirin. 5. Dinlenen hamurdan büyük bir parça koparıp yuvarlayın. 6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. 7. Dilediğiniz gibi süsleyin.