Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ağır ateşte zencefilli biftek yapmak için gerekli malzemeler:
- 2-3 çorba kaşığı ayçiçek yağı 13;
- 1,5 kg incik ya da döş 13;
- 2 soğan 13;
- 50 g zencefil 13;
- 3 diş sarımsak 13;
- 6 yıldız anason 13;
- 1 çay kaşığı tane karabiber 13;
- 100 g şeker 13;
- 100 ml soya sosu 13;
- 2 çorba kaşığı domates rendesi 13;
- 600-700 ml su (mümkünse et suyu) 13.
Yapılışı:
- Sıvı yağ ile yağladığınız tavada, büyük parçalara ayrılmış biftek parçalarını kahverengi olana dek soteleyin 13.
- Sotelenen eti başka bir kaba alın 13.
- İri doğranmış soğan, taze zencefil ve sarımsakları robottan geçirerek püre haline getirin 13.
- Sos için biftekleri sotelediğiniz tavadaki yağı kağıt peçete yardımıyla silin 13.
- Hazırladığınız püre karışımını tavaya alın ve püre kıvamını alması için su ilave ederek soteleyin 13.
- Ardından yıldız anason ve karabiber tanelerini de ekleyerek 1-2 dakika pişirin 13.
- Ardından şeker, soya sosu ve domates püresini ilave edip kenara alın 13.
- Etleri derin bir tencereye alın ve üzerlerini geçecek şekilde su ilave edin 13.
- Hafif ateşte kaynama noktasına gelene kadar pişirin 13.
- Bu sırada fırını 160 derecede fanlı programda ısıtmaya başlayın 13.
- Etleri yeniden derin bir fırın kabına suyu ile birlikte alarak, üzeri alüminyum folyo ile kapalı şekilde yaklaşık 2,5 saat pişirin 13.
- Pişen etleri servis tabağına alın ve üzerlerine hazırladığınız sosu dökerek, sıcak şekilde servis yapın 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: