Buradasın
Ağır ateşte zencefilli biftek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ağır Ateşte Zencefilli Biftek Tarifi:
Malzemeler:
- 2-3 çorba kaşığı ayçiçek yağı 15
- 1.5 kg incik ya da döş 15
- 2 soğan 15
- 50 g zencefil 1
- 3 diş sarımsak 1
- 6 yıldız anason 1
- 1 çay kaşığı tane karabiber 1
- 100 g şeker 1
- 100 ml soya sosu 1
- 2 çorba kaşığı domates rendesi 1
- 600-700 ml su (mümkünse et suyu) 1
Yapılışı:
- Sıvı yağ ile yağladığınız tavada, büyük parçalara ayrılmış biftek parçalarını kahverengi olana dek soteleyin 14.
- Sotelenen eti başka bir kaba alın 1.
- İri doğranmış soğan, taze zencefil ve sarımsakları robottan geçirerek püre haline getirin 1.
- Sos için biftekleri sotelediğiniz tavadaki yağı kağıt peçete yardımıyla silin 1.
- Hazırladığınız püre karışımını tavaya alın ve püre kıvamını alması için su ilave ederek soteleyin 1.
- Ardından yıldız anason ve karabiber tanelerini de ekleyerek 1-2 dakika pişirin 1.
- Ardından şeker, soya sosu ve domates püresini ilave edip kenara alın 1.
- Etleri derin bir tencereye alın ve üzerlerini geçecek şekilde su ilave edin 1.
- Hafif ateşte kaynama noktasına gelene kadar pişirin 1.
- Bu sırada fırını 160 derecede fanlı programda ısıtmaya başlayın 1.
- Etleri yeniden derin bir fırın kabına suyu ile birlikte alarak, üzeri alüminyum folyo ile kapalı şekilde yaklaşık 2.5 saat pişirin 1.
- Pişen etleri servis tabağına alın ve üzerlerine hazırladığınız sosu dökerek, sıcak şekilde servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: