Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kök zencefil çeşitli şekillerde tüketilebilir:
- Rendeleyerek veya Dilimleyerek: Taze zencefili rendeleyip veya dilimleyip yemeklere, çorbalara, salatalara ekleyebilirsiniz 12.
- Çay Olarak: Kaynar suyun içine zencefil dilimleri veya kuru zencefil ekleyerek çay yapabilirsiniz 13. Tadı keskin gelirse, limon veya bal ile tatlandırabilirsiniz 2.
- Sos ve Macunlarda: Toz zencefil, sosların, kremaların, limon suyunun ve sebze sularının içine eklenerek kullanılabilir 23. Ayrıca, bal, tarçın, karanfil ve zencefil dilimleri ile doğal macunlar hazırlayabilirsiniz 2.
- Doğrudan Tüketim: Zencefili çiğ olarak da tüketebilirsiniz, ancak acı bir tadı olduğu için bal veya limonla karıştırılması önerilir 3.
Günlük tüketimi 4 gram ile sınırlandırmak önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: