İzmir yoğurdu yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 litre süt - 1 yemek kaşığı yoğurt mayası Yapılışı: 1. Sütü tencereye alarak orta ateşte kaynatın. 2. Üzerinde baloncuklar oluşmaya başladığında tahta bir kaşıkla karıştırın. 3. Ocağınızı kısık ateşe ayarlayın ve 7-8 dakika karıştırmaya devam edin. 4. Ocaktan aldığınız sütü bir müddet dinlendirin. 5. Mayanızı bir kaseye alın, pişirmiş olduğunuz sütten 4 kaşık ekleyerek karıştırın. 6. Elde ettiğiniz karışımı, tenceredeki sütünüze katarak 5-6 kez karıştırın. 7. Kapağını kapattığınız tencerenin etrafını bir örtüyle sarın ve yaklaşık 6-7 saat dinlenmeye bırakın. 8. Daha sonra tencerenin kapağı açık olacak şekilde buzdolabında 1 gün bekletin. Alternatif olarak, fırında mayalama yöntemiyle de yoğurt yapabilirsiniz: 1. Fırını 50 dereceye getirin ve yaklaşık 5-6 dakika çalıştırın. 2. Mayalanmış sütü, kaplara eşit miktarda dökerek kapakları açık bir şekilde fırına dizin. 3. Fırının kapağını kapatın ve 4 saat bekletin. 4. Ardından fırından aldığınız kapların ağzını kapatarak buzdolabına koyun ve yaklaşık 1-2 saat dinlendirin.