Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çaycuma yoğurdunun bazı özellikleri:
- Doğal beslenme: Çaycuma manda yoğurdu, Anadolu mandalarının doğal meralarda otlamasına bağlı olarak üretilir 123.
- Kıvam ve kaymak: Kaymağı iki parmak kalınlığında olup, yoğurt katı kıvamlıdır 135.
- Su oranı: İçindeki su oranı çok azdır 14.
- Tadı: Kendine has mayhoşumsu bir tadı vardır 134.
- Geçim kaynağı: Çaycuma yöresinde kırsal kesimde yaşayan halk için önemli bir geçim kaynağıdır 14.
- Antioksidan özelliği: Bilimsel çalışmalarla manda yoğurdunun antioksidan özelliği taşıdığı ve birçok hastalıkla mücadelede şifa kaynağı olduğu tespit edilmiştir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: