• Buradasın

    Tuzlu yogurtla ne yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tuzlu yoğurtla yapılabilecek bazı yemekler ve mezeler:
    • Tuzlu Yoğurt Çorbası 1. Hatay usulü tuzlu yoğurt çorbası yapılabilir 1.
    • Tuzlu Yoğurt Kavurması (Cercerun) 2. Bu meze, soğan, tuzlu yoğurt, salça ve zeytinyağı ile hazırlanır 2.
    • Tuzlu Yoğurt Salatası 4.
    Ayrıca, tuzlu yoğurt kullanarak granola kasesi de hazırlanabilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tuzlu yoğurdun içine ne konur?

    Tuzlu yoğurdun içine çeşitli malzemeler eklenerek farklı lezzetler elde edilebilir. İşte bazı öneriler: 1. Pul Biber ve Sıvı Yağ: Kahvaltılık tuzlu yoğurt tarifinde, tuzlu yoğurdun üzerine pul biber ve sıvı yağ eklenerek servis yapılır. 2. Zeytinyağı ve Baharatlar: Tuzlu yoğurt, üzerine zeytinyağı, kekik ve kırmızı toz biber gibi baharatlarla da tüketilebilir. 3. Salça ve Soğan: Tuzlu yoğurt kavurması tarifinde, soğan, salça ve zeytinyağı kullanılarak lezzetli bir meze hazırlanabilir.
    A rustic Turkish kitchen with a copper pan sizzling over a flame, filled with golden sautéed onions and red pepper paste, while a wooden spoon stirs in creamy salted yogurt, garnished with fresh parsley.

    Tuzlu yoğurt kavurması nasıl yapılır?

    Tuzlu yoğurt kavurması yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet kuru soğan; 1 çay bardağı soğuk sıkım zeytinyağı; 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası; 4 yemek kaşığı tuzlu yoğurt. Yapılışı: 1. Soğanı ufak küpler halinde doğrayın. 2. Orta boy bir tavada zeytinyağının içerisinde soğanları saydamlaşana kadar yaklaşık 10 dakika, orta kısık ateşte kavurun. 3. Soğanlar yumuşayınca salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin. 4. Salçanın kokusu çıktıktan sonra tuzlu yoğurdu ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika karıştırarak pişirin. 5. Hazırlanan mezeyi dilerseniz üstüne maydanoz ekleyip, sıcak, ılık ya da oda sıcaklığında servis edebilirsiniz. Tuzlu yoğurt, odun ateşinde kıvamı koyulaşan yoğurda tuz eklenmesi ile hazırlanır.