Özsu balığı, sağlıklı bir besin olarak kabul edilir. Şirket, balıklarını yüksek kalitede balık unu ve balık yağı ile formüle edilmiş yemlerle besleyip, biyolojik özellikleri göz önünde bulundurularak en uygun deniz suyu koşullarında yetiştirmektedir. Özsu balığının besin değerleri de oldukça yüksektir; örneğin, çipura 100 gramda 232 kcal, 21,28% protein ve 16,18% yağ içermektedir. Ancak, taze ve sağlıklı balık seçimi için bazı noktalara dikkat edilmelidir: Etinin kıvamını kaybeden, suyunu salan, kokmaya başlayan, solungaçlarındaki kırmızılığı yitiren balıkların tercih edilmemesi önerilir. Dondurulmuş çipura tercih ediliyorsa, soğuk zincir bozulmadan muhafaza edilen ve sağlık gereklerine uygun olarak çözdürülen balığın seçilmesi önemlidir.