Restoranlarda sunulan bazı meyve suyu çeşitleri: %100 Doğal Meyve Suları: Portakal, elma, vişne, nar gibi, katkı maddesi içermeyen, sadece meyve konsantresinden üretilen sular. Meyve Nektarları: Meyve oranı %25 ila %50 arasında değişen, daha ekonomik olan bu ürünler, tropikal meyvelerden de yapılabilir. Gazlı ve Gazsız Meyveli İçecekler: Özellikle genç tüketiciler tarafından ilgi gören, meyve aromalı gazlı ve gazsız içecekler. Konsantre Meyve Suları: Büyük miktarlarda tüketim yapan işletmeler için, su ile karıştırılarak hazırlanan içecekler. Sıkma Meyve Suları: Mevsiminde sıkılmış taze meyvelerden oluşur, konsantre edilmez, ilave su, şeker veya koruyucu katkı maddesi bulunmaz.