Bressé tavuğu pişirmek için iki farklı tarif önerisi: 1. Krem ve Trüflü Bressé Tavuğu Tarifi: - Malzemeler: 8 Bressé tavuğu supreme, 20 g truffle yağı, 1 litre %35 yağlı pişirme kremi, tuz, karabiber, 250 g cep mantarı, 100 g kültür mantarı, 30 g %82 yağlı gurme tereyağı, 5 g düz yapraklı maydanoz, Emmental de France peyniri. - Hazırlanışı: 1. Tavuğu truffle yağı, krem (120 g/torba), tuz ve karabiberle birlikte vakum torbasına koyun. 2. Mantarları temizleyin, cep mantarlarını 4 parçaya bölün. 3. Emmental'i Tefal plakasına yayın ve sarışın olana kadar salamander ızgarasında kızartın. 4. Servis zamanında tavuk suprelerini benmari usulü ısıtın. 2. Klasik Bressé Tavuğu Tarifi: - Malzemeler: Bütün Bressé tavuğu, 1 bardak kuru beyaz şarap, 1 soğan, 10 karabiber, 3 yemek kaşığı tereyağı, sarımsak, kekik, defne yaprağı. - Hazırlanışı: 1. Tavuğu soğuk akan su altında durulayın ve kağıt havlularla iyice kurulayın. 2. Tavuğun etrafındaki fazla yağı ve deriyi kesin. 3. Deriyi çapraz şekilde puanlayın. 4. Tavuğun bacaklarını mutfak sicimiyle sıkıca bağlayın. 5. Tavuğu marine etmek için bir karıştırma kabına koyun ve üzerine beyaz şarap, sarımsak, kekik, defne yaprağı ve soğanı ekleyin. 6. Tavuğu marine suyundan çıkarın ve kızartmadan önce kurulayın. 7. Fırını 375