Buradasın
Körili tavuk en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Körili tavuğu en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 10 arpacık soğanı 1;
- 1 yemek kaşığı doğranmış taze zencefil 1;
- 5 diş sarımsak 1;
- 1 çay kaşığı karabiber tanesi 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi 1;
- 1 kapya biber 1;
- 600-700 g kalça tavuk eti 1;
- 1 kahve fincanı sıvı yağ 1;
- 1 tarçın çubuğu 1;
- 1 çay kaşığı kimyon tohumu 1;
- 1 orta boy soğan 1;
- 1 domates 1;
- 1 çay kaşığı köri 1;
- 1 su bardağı su 1;
- Tuz 1;
- 5-6 dal taze kişniş 1.
Hazırlanışı:
- Tavuk etlerini marine etmek için arpacık soğanları, sarımsakları, karabiber tanelerini, kimyonu, rendelenmiş Hindistan cevizini ve biberi bir kasede karıştırın 1.
- Bu karışımı tavuk etlerine ekleyerek iyice ovun 1. Üzerini kapatıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin 1.
- Ayrı bir tavada yağı kızdırın, tarçın ile kimyon tohumunu ekleyip birkaç dakika kavurun 1. Küp doğranmış soğanı ilave edin 1.
- Soğanlar yumuşayınca rendelenmiş domatesi ekleyin, 5 dakika daha pişirin 1.
- Marine ettiğiniz tavuk etlerini ve köriyi tencereye ekleyin 1. Tüm malzemeyi iyice harmanladıktan sonra suyunu ve tuzunu da ilave edin 1.
- Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin 1. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte tavuk etlerini 20 dakika pişirin 1.
- Ocaktan alın, taze kıyılmış kişnişi serpip servis yapın 1.
Ayrıca, yeşil körili tavuk tarifi de deneyebilirsiniz 2:
Malzemeler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: