Portakal soslu tavuk yapmak için gerekli malzemeler: 500 g tavuk göğsü; 2 adet yumurta; 1 tatlı kaşığı tuz; 6 yemek kaşığı mısır nişastası; 3 yemek kaşığı un; kızartma için sıvı yağ; portakal sosu için: 1 diş sarımsak, 1 adet soğan, 4 adet portakalın suyu (2 tanesinin kabuğu lazım), 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı soya sosu, 4 yemek kaşığı sirke, 3 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı tuz, zencefil. Yapılışı: 1. Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın ve tuzlayın. 2. Yumurtaları çırpın. 3. Un, nişasta, tuz ve karabiberi karıştırın. 4. Tavukları önce yumurtaya, sonra un karışımına batırın ve derin yağda kızartın. 5. Kızartma işleminden sonra bir sos tenceresine soya sosu, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, pirinç sirkesi, esmer şeker, susam yağı, sarımsak ve zencefili ekleyip kaynatın. 6. Kaynar sosa su ile açtığınız mısır nişastasını ekleyin ve kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırın. 7. Kıvam alan sosu tavukların üzerine dökün ve karıştırın. 8. Pilav, taze soğan ve susamla servis edebilirsiniz. Portakal soslu tavuk tarifi, farklı şekillerde de uygulanabilir.