Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk kızartırken nar gibi kızarmamasının birkaç nedeni olabilir:
- Yetersiz marine 13. Tavuk, özellikle sarımsak, zeytinyağı, biberiye, yoğurt veya tereyağı gibi malzemelerle marine edilmediğinde, rengi istenen gibi olmaz 13.
- Yanlış pişirme sıcaklığı 13. Fırının önceden 200-225 dereceye ısıtılmaması, tavuğun dışının çabucak kızarıp içinin kuru olmasına neden olabilir 13.
- Pişirme torbası kullanılmaması 1. Pişirme torbası kullanılmadığında tavuk kurumaya meyilli olabilir 1.
- Tereyağı kullanılmaması 13. Tavuğun üzerine, özellikle iç kısmına ve deri kısmına tereyağı sürmek, nar gibi kızarmasını sağlar 13.
Bu püf noktalarına dikkat ederek, tavuğun nar gibi kızarmasını sağlamak mümkündür.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: