Buradasın
Portakal soslu tavuk nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal soslu tavuk yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 g tavuk göğsü 14;
- 2 adet yumurta 14;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 6 yemek kaşığı mısır nişastası 14;
- 3 yemek kaşığı un 14;
- kızartma için sıvı yağ 14;
- portakal sosu için: 1 diş sarımsak, 1 adet soğan, 4 adet portakalın suyu (2 tanesinin kabuğu lazım), 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı soya sosu, 4 yemek kaşığı sirke, 3 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı tuz, zencefil 1.
Yapılışı:
- Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın ve tuzlayın 15.
- Yumurtaları çırpın 15.
- Un, nişasta, tuz ve karabiberi karıştırın 15.
- Tavukları önce yumurtaya, sonra un karışımına batırın ve derin yağda kızartın 15.
- Kızartma işleminden sonra bir sos tenceresine soya sosu, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, pirinç sirkesi, esmer şeker, susam yağı, sarımsak ve zencefili ekleyip kaynatın 5.
- Kaynar sosa su ile açtığınız mısır nişastasını ekleyin ve kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırın 5.
- Kıvam alan sosu tavukların üzerine dökün ve karıştırın 5.
- Pilav, taze soğan ve susamla servis edebilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: