Buradasın
Portakal soslu tavuk nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal soslu tavuk yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gr tavuk göğüs eti, dilimlenmiş 1;
- 30 gr İçim tereyağı 1;
- 3 adet portakalın taze sıkılmış suyu 1;
- 50 gr bezelye, haşlanmış 1;
- 50 gr basmati pirinç, haşlanmış 1;
- 1 diş sarımsak, ezilmiş 1;
- 1 tatlı kaşığı bal 1;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 1;
- 1 adet soğan, piyazlık doğranmış 1;
- 1 adet havuç, ince çubuk doğranmış 1;
- 1 çorba kaşığı taze soğan doğranmış 1;
- Tuz, karabiber 1.
Yapılışı:
- İçim tereyağını geniş bir tavada eritin 1.
- Tavukları tavaya atın 1. Sarımsak, kimyon, tuz ve karabiber ekleyip tavuklar pembeleşinceye kadar pişirin 1.
- Soğanları, bezelye ve havuçları da ekleyip karıştırarak birkaç dakika pişirin 1.
- Portakal suyunu balla karıştırıp tavukların üzerine boşaltın ve portakallı sos şurup kıvamı alana kadar pişirin 1.
- Pirinci ilave edin ve karıştırın 1.
- Sıcak servis edin 1.
Alternatif bir portakal soslu tavuk tarifi için yemek.com sitesini ziyaret edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: