Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Popeyes usulü çıtır tavuk yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü (şerit veya parmak şeklinde doğranmış) 3;
- yarım su bardağı süt 13;
- yarım su bardağı yoğurt 13;
- 2 yumurta 13;
- 2 diş ezilmiş sarımsak 13;
- 1 çay kaşığı tuz 3;
- 1 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 çay kaşığı pul biber 3;
- 1 çay kaşığı kimyon 3;
- 1 çay kaşığı kekik 3;
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 3.
Kaplama (pane) için:
- 5 yemek kaşığı galeta unu 13;
- 3 yemek kaşığı mısır unu 13;
- 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası 3;
- 1,5 yemek kaşığı un 3;
- 1 çay kaşığı karbonat 13.
Kızartma için:
- 1 su bardağı sıvı yağ 3.
Yapılışı:
- Tavukları doğrayıp baharatlarla karıştırın 13.
- Süt, yoğurt, yumurta ve sarımsağı çırpıp tavukların üzerine dökün, karıştırın 13.
- Kabın üzerini streç filmle kapatıp en az 1 saat, tercihen 4 saat buzdolabında bekletin 3.
- Galeta unu, mısır unu, un, nişasta ve karbonatı karıştırıp homojen hale getirin 3.
- Marine olmuş tavukları buzdolabından çıkarıp her tarafını kaplama karışımına bulayın 3.
- Derin bir tencereye bol sıvı yağ koyup ısıtın 3.
- Tavukları fazla undan silkeleyip yağa bırakın, altın sarısı renk alana kadar her tarafını eşit pişirin (yaklaşık 4-5 dakika) 3.
- Kevgirle alıp kağıt havlu serili bir tabağa yerleştirin, fazla yağının süzülmesi için birkaç dakika dinlendirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: