Şeker hastalarının tarçın tüketirken dikkat etmesi gerekenler: Miktar: Günlük 1 tatlı kaşığı (70 kg bir kişi için yaklaşık 2,5 gram Seylan tarçını veya 0,5 gram Çin tarçını) tarçından fazla tüketilmemelidir. Tür: Seylan tarçını, Çin tarçınına göre daha sağlıklı ve güvenlidir; çünkü Çin tarçını, kumarin adı verilen ve karaciğer hasarına neden olabilecek bir madde içerir. Doktor Tavsiyesi: Diyabet ilacı kullananların, tarçın tüketmeden önce mutlaka doktora danışmaları önerilir. Tüketim önerileri: Çay: Çubuk tarçını sıcak suyla demleyerek tarçın çayı hazırlanabilir. Yiyecekler: Kahve, smoothie, yoğurt, yulaf ezmesi, kurabiye, kek ve pastalara eklenebilir. Tarçın, kan şekerini düşürmeye yardımcı olsa da, aşırı tüketim hipoglisemiye (kan şekerinin çok düşmesi) neden olabilir.