Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarçınlı rulo (Cinnamon Roll) hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı un 15;
- Yarım çay kaşığı tuz 1;
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1;
- 1 çay kaşığı instant maya 1;
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1;
- 1 yumurta 1;
- Yarım su bardağı ılık süt 1;
- Yarım su bardağı ılık su 1.
Yapılışı:
- Un, tuz, şeker ve mayayı hamur yoğurma kabına alın 1.
- Ayçiçek yağı, yumurta, süt ve suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
- Hamurun üzerini örterek 1 saat dinlendirin 1.
- Hamuru geniş bir dikdörtgen şeklinde açın 1.
- Uzunlamasına ikiye kesin 1.
- Bir yemek kaşığı tereyağını ayırıp kalanı hamurun üzerine sürün 1.
- Ayırdığınız tereyağını tavada eritin 1. Esmer şeker, tarçın ve kuru üzümleri ilave edip soteleyin 1.
- Uzunlamasına kestiğiniz hamurların üzerine tarçınlı harcın yarısını yayıp rulo şeklinde sarın 1.
- Ruloları 2,5 santimlik parçalar şeklinde dilimleyin 1.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 30 dakika bekletin 1.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin 1.
- Ilık servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: